Entiset kilpailijat

31.7.2019

Oletko entinen kilpaluistelija ja haluaisit vielä käydä jäällä? Haluaisitko vielä jatkaa harrastellen, mutta kilpaura ei enää kiinnosta?

EK-ryhmässä luistelevat kilpailu-uraansa lopettelemassa olevat 12-vuotta täyttäneet tai sitä vanhemmat kilpasarjoissa kilpailleet yksinluistelijat. Ryhmään voi siirtyä K2-, KH- ja K1-ryhmistä. Ryhmällä on harjoituksia 1 kertaa viikossa jäällä.

Ryhmässä harjoitellaan monipuolisesti kaikkia taitoluistelun elementtejä. Tavoitteena on säilyttää vauhdikas perusluistelu, hyvä terän ja kaaren käyttö sekä taitoluistelun peruselementit. Perusaskeleiden lisäksi harjoitellaan askeleita yhdistettynä toisiinsa ja eri käsi- ja vartalonliikkeisiin. Liu'uissa harjoitellaan liukuja yhdistettynä toisiinsa eri väliaskelin. Ryhmässä harjoitellaan kaksoishyppyjä sekä hyppy-yhdistelmiä ja -sarjoja. Luistelijat harjoittelevat kaikkia peruspiruettiasentoja, myös jalanvaihdon jälkeen. Harjoitteluun kuuluu myös yhdistelmäpiruetin sekä hyppypiruettien harjoittelu. Esittäminen ja itsensä ilmaisu on yhtenä painopisteenä harjoittelussa.