Koronatilanne vaikeuttaa koko kevään suunnittelua

25.4.2021

Lasten ja nuorten harrastusten lisäavaamista suunnitellaan toukokuulle, joten koko kevääksi KTL:n harjoitusvuoroja ei voi vielä avata


Koronatilanne Kymenlaaksossa on mennyt viimeiset viikot parempaan suuntaan. Kouvolan kaupungin valmiusryhmä on tehnyt päätöksiä koronarajoitusten purkamisesta. 
 

Kouvolan kaupunki on avannut lasten ja nuorten harrastustoimintaa seuraavasti: 

 

  • 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien ulkona tapahtuva ryhmäharrastustoiminta on mahdollista ilman ryhmäkoon rajoitusta siten, että toiminnassa voi noudattaa turvavälejä. Tästä kaupunki tiedotti jo aiemmin tällä viikolla.
  • 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäharrastustoiminta on mahdollista sisällä ja ulkona ilman ryhmäkoon rajoitusta siten, että toiminnassa voi noudattaa turvavälejä

 

Rajoitusten purkuaikatauluun vaikuttavat useat tekijät, esimerkiksi alueen koronatilanne ja se kuinka pitkään tartuntojen määrä alueella on laskenut. Kymenlaaksossa tartuntojen määrä on laskenut vasta muutaman viikon ja vielä kolme viikkoa sitten alueella oli ennätyslukemat tartuntoja. 

Seuraavaa rajoitusten purkamista suunnitellaan toukokuun alkuun ja päätöksiä asiasta tehdään ensi viikolla, kun nähdään pysyykö tartuntojen määrä laskusuunnassa. Harrastustoiminnan osalta toukokuun alkupuolella on edelleen painopisteenä lasten ja nuorten harrastustoiminnan lisäavaaminen, jonka vuoksi myös KTL:n harjoitusvuorojen avaaminen koko kevääksi on erittäin hankalaa.

Kuitenkin on erittäin tärkeää muistaa, että koronatilanne ei vielä ole ohi. 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee kuuden henkilön kokoontumisrajoituksen jatkamista yleisötilaisuuksiin Kymenlaaksossa 16.5. asti.