Salla Joukaselle ykkössija ja loppukilpailupaikka Salosta

30.10.2011

Senioriluistelijat Taija, Saana ja Salla vapaaohjelman jälkeen.
Koko Salon kisapoppoo kartanomajoituksessaan. Edessä Salla, Taija ja Saana, takana Irina ja Anastasia.
Kyllä kisamatkoilla on mukavaa! Kuvassa Taija, Saana ja Salla "keskiaikaisen" kartanomajoituksen pihalla.

KTL:n vanhemmat luistelijat kilpailivat menneenä viikonloppuna lauantaina ja sunnuntaina senioreiden ja junioreiden 1. lohkon 1. valintakilpailussa Salossa sekä nuoremmat tytöt sunnuntaina kutsukilpailuissa Kotkassa.

Viikonlopun menestys oli mukavanlainen, sillä Salossa senioreiden kilpailussa Salla Joukanen voitti kilpailun kokonaispisteillä 91,80 ja saavutti samalla loppukilpailupaikan heti 1. valintakilpailusta. Lyhytohjelmassa Salla kompuroi pahasti soolohyppynsä kolmoissalkowin ja sijoittui 0,01 pisteen erolla toiseksi, mutta nosti itsensä kärkeen lähes puhtaalla vapaaohjelmallaan.

Senioreiden sarjassa mukana olivat myös KTL:n Saana Joukanen ja Taija Laakso. Saana oli lyhytohjelman jälkeen neljäntenä ja sijoittui myös lopputuloksissa hieman epäonnistuneesta vapaaohjelmastaan huolimatta 4:ksi kokonaispisteillä 70,55. Taija saavutti omia ennätyksiään niin lyhyt- kuin vapaaohjelmassaan. Hän oli lyhytohjelman jälkeen kuudentena ja vapaaohjelmassa hienosti neljäs, mutta kokonaispisteet 65,26 eivät täysin riittäneet sijoituksen nousuun, joten lopputuloksissa Taija oli 6:s.

Myös junioreiden sarjassa kilpaili KTL:n Anastasia Nikolaeva. Junioreilla ensimmäinen kamppailu käytiin siitä, ketkä pääsivät jatkamaan sunnuntain vapaaohjelmaan. Junioreita oli yhteensä 27, joista 24 lyhytohjelman parasta pääsi vapaaohjelmaan. Anastasia olikin kovatasoisessa kilpailussa lyhytohjelman jälkeen 23:s, joten kilpailu jatkui myös hänellä sunnuntaina vapaaohjelmalla. Vapaaohjelman jälkeen sijoitus laski yhdellä, ja lopputuloksissa Anastasia olikin 24:s pistein 60,45. Sarjan voitti Turun Riennon Taitoluistelijoiden Essi Ranta.

Seniorit on jaettu 2 eri lohkoon ja loppukilpailuun pääsee yhteensä 12 parasta luistelijaa. Juniorit on jaettu 3 eri lohkoon ja heistä loppukilpailuun pääsee yhteensä 24 parasta. 1. valintakilpailun tulosten perusteella sekä senioreista että junioreista suoraan loppukilpailuun pääsee sarjojen kaksi parasta ja loput paikat jaetaan pisteiden perusteella. Toinen valintakilpailu luistellaan ensi vuoden tammikuussa.

KTL:n luistelijoita kävi kisaamassa sunnuntaina myös Kotkassa. Arina Vichovats sijoittui taitajien (ei axelia) sarjassa hienosti toiseksi. Mukana Kotkassa olivat myös A-silmut -sarjassa luisteleva Uljana Patrushina ollen 11:s sekä B-silmut -sarjassa luisteleva Alina Räihä ollen kilpailun 14:s. Pientä lisäjännitystä tytöille toi päävalmentajan puuttuminen kisasta, mutta tyttöjen kilpailureissu onnistui siitä huolimatta oikein hienosti ja antoi hurjasti lisää kokemusta!

Senioreiden ja junioreiden 1. valintakilpailun tarkemmat tulokset.
Kotkan kutsukilpailun tarkemmat tulokset.