Saana Joukanen kahdeksas kansallisten senioreiden loppukilpailuissa ja Tähtisumu kisasi Kouvolassa

25.3.2012Viikonvaihteessa käytiin Järvenpäässä kansallisten junioreiden ja senioreiden loppukilpailut, jossa Kouvolaa edusti vain yksi luistelija. Tähtisumu kisasi muodostelmaluistelun loppukilpailuissa

KTL:n senioreista Salla ja Saana Joukanen olivat selvittäneet valintakilpailuista tiensä STLL:n kansallisten senioreiden  loppukilpailuihin, jotka pidettiin Järvenpäässä 24.-25.3. Kisaan ei kuitenkaan lähtenyt kuin toinen sisaruksista.

Lauantain lyhytohjelma sujui Saanalta erittäin tasaväkisessä kilpailussa muuten hyvin, mutta pakollisen yhdistelmän jälkimmäinen hyppy jäi yksöiseksi ja kaksoisakselissa oli pieni alastulovirhe. Lyhytohjelman piste-erot olivat kuitenkin niin pieniä, ettei koko kisan lopputuloksia voinut vielä ensimmäisen kisapäivän jälkeen paljoa arvuutella. Saana oli lyhytohjelman seitsemäs. Tuossa ryppäässä muutaman pisteen sisällä oli useita luistelijoita.

Saana jatkoi sunnuntain vapaaohjelmallaan ehkä hieman varovaisesti, mutta huolellisesti luistellen melko puhtaalla rivillä. Varsinaisia virheitä ei juurikaan tullut, mutta helpotuksia hieman: mm. kaksoisakseli-tulpin tulppi jäi vain yksöiseksi. Piruettien ja askelsarjan tasotkin jäivät vähän alhaiseksi. Vaikka vapaaohjelmaosuudellaan Saana oli niin ikään seitsemäs, tippui hän lopputuloksissa kuitenkin sijalle kahdeksan. Saanan kilpailukausi päättyi tyytyväisin mielin, sillä pientä parannusta loppua kohden kisa kisalta kuitenkin saavutettiin.

Kisan voitti Tikkurilan Taitoluisteluklubin Mala Shrestha, Lotta Karvonen Vaasasta sijoittui toiseksi ja kolmanneksi selvisi Kuopion Taitoluistelijoiden Mari Savolainen.

Myös KTL:n muodostelmajoukkue Tähtisumu kisasi sunnuntaina kotihallissaan Jäätaitureiden järjestämissä muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen loppukilpailuissa eli  kolmansissa kisoissaan sijoittuen tulokkaiden sarjassa sijalle 16/18 pistein 16.25 häviten sijan 15 vain vajaalla 2 pisteellä. 

Hieman ohjelmassa tänään otteet irtosivat ja mm. kolmisiipinen mylly irtosi otteesta. Liekö ollut jännitystä ilmassa suurissa kisoissa kotihallissa? Muuten joukkue suoriutui ohjelmastaan hienosti.