Seuran ohjaajia Suomen Taitoluisteluliiton valmentajakoulutuksessa

5.8.2012

Seuran ohjaajista kolme, Anna Nöjd, Johanna Lumminen ja Riina Laine, saavat syyskuussa valmiiksi I-tason valmentajatutkinnon ja samalla saavat oikeuden käyttää valmentaja-nimikettä aikaisemman ohjaaja-nimikkeen sijaan.  I-tason valmentajatutkinto on ohjaajakoulutuksen jälkeen seuraava etappi, jota kannattaa tavoitella, mikäli valmennustyö taitoluistelun parissa kiinnostaa. 

I-tason valmentajatutkinto koostuu kahdesta kolmen päivän lähiopiskelujaksosta ja huomattavasta määrästä ennakko- ja välitehtäviä.  Kouluttajina ohjaajillamme toimivat Berit Kaijomaa ja Riina Valto.  Suomen Taitoluisteluliitto järjestää säännöllisesti I-tason koulutuksia, joten koulutuksesta kiinnostuneiden kannattaa olla kuulolla. 

Taitoluistelussa ohjaajaksi ja valmentajaksi kouluttautuminen aloitetaan luistelun ohjauksen peruskurssilta ja luistelukouluohjaajan koulutuksesta. Ohjaajakoulutuksen suorittaneet ovat ohjaajia.  Ohjaajat voivat jatkaa opintojaan I-tason valmentajatutkintoon, jonka jälkeen he ovat valmentajia.  I-tasolta voi jatkaa II- ja III-tasolle oman mielenkiinnon ja suositusten mukaan.  Taitoluisteluliitto tarjoaa maksimissaan 18 opintoviikon opintokokonai­suuden valmennuksesta kiinnostuneille. 

Kouvolan Taitoluistelu on koko olemassa olonsa ajan satsannut ohjaajien ja valmentajien koulutukseen.  Nyt käynnistymässä on myös uusi ohjaajaksi kouluttautuvien ryhmä, johon pyritään rekrytoimaan kaikki 13-14 vuotta täyttäneet, ohjauksesta kiinnostuneet luistelijat. Koulutus alkaa seuran omalla ohjaajakoulutuksella 18.8.2012. Seura maksaa apuohjaajien koulutukset, mutta apuohjaajat sitoutuvat tekemään tietyn määrän ohjaustunteja seuralle vastineeksi.  Tämän jälkeen ohjaajat saavat palkkaa työstään.