Viikonlopun kilpailutuloksia

26.1.2014

Uljana Patrushinalle kultaa Kouvolassa, Hanna Moisiolle pronssia Hyvinkäältä ja muita hyviä suorituksia.

Kouvolan Taitoluistelijat hakivat viikonloppulauantaina 25.1.2014 kansainvälistä kilpailukokemusta Interclub kilpailuista Hyvinkäältä ja ISU -sarjalaiset kilpailivat sunnuntaina KouJT:n järjestämissä kutsukilpailuissa.

Lauantain aamuna kilpailuvuorossa olivat tintit 2005-2006 sarjan kilpailijat. Kovatasoisessa sarjassa Kouvolaa edustivat Heidi Moisio ja Sonja Huovinen. Heidi sijoittui sijalle 7. pistein 18,33 ja Sonja sijalle 8. luistellen hienosti kauden piste-ennätyksen 17,33. Sarjan voitti Venäjän Zhuravleva Anastasia pistein 23,00, toinen ja kolmas sija menivät Suomen Venla Laiokselle (HyTL) ja Ida Johanssonille (PTL). Kovatasoisessa sarjassa oli 17 osallistujaa.

Sarjassa Pre Young III Hanna Moisio luisteli sijalle 3. pistein 27,00. Keskittymiseen vaikuttivat hieman juuri ennen lämmitysryhmän alkua olleet ongelmat kisapuvun kanssa. Valmentaja Irina Nikolaeva sai kuitenkin hienosti tsempattua Hannan kisaan ja tuloksena olikin kolmas sija, vaikka ei täysin ohjelmassaan onnistunut ja luisteli ohjelmansa nurin päin. Sarjan voitti Suomen Anna-Liisa Nyman (OTK) ja toiseksi sijoittui Jenni Hätönen (VTL).

Sarjassa Pre Young I  Pirita Parhankangas luisteli hienosti sijalle 8 pistein 36,67. Samassa sarjassa Laura Kaksonen luisteli sijalle 13 ja Maiju Korppi sijalle 15. Lauran haparoi hieman istumapiruetin yhdistelmänsä kanssa. Maiju oli hienosti saanut varmuutta esittämiseen, tosin hypyt aiheuttivat kisassa pientä haastetta, jääden hieman paikolleen.

Alina Räihä (Novice C) ja Erika Ponomareva (Pre Young III) joutuivat perumaan osallistumisensa sairastumisen vuoksi.

Kaiken kaikkiaan kansainvälinen kilpailukokemus oli ensimmäinen laatuaan kaikille kilpailuun osallituneille KTL:n luistelijoille ja kilpailussa mukana ollut valmentaja Irina Nikolaeva saakin olla tyytyväinen luistelijoidensa suorituksiin kilpailussa.

Sunnuntaina Uljana Patrushina luisteli voittoon sarjassa noviisit Kouvolan Jäätaitureiden kutsukilpailuissa Kouvolassa pistein 48,98. Sarjassa debytantit Laura Siimes luisteli sijalle 11 ja Anastasia Fedorova sijalle 12.

Kaikki ISU -sarjan luistelijat luistelivat lähes puhtaat ohjelmansa kilpailuissa ja tekivät kauden parhaat suorituksensa. Sekä luistelijat, että valmentaja olivat tyytyväisiä suorituksiin. Valmentaja Aleksei Kozlovia ilahduttivat erityisesti onnistuneet hypyt ja luistelijoiden varmat suoritukset.