Luistimien teroitus

Taitoluistinten teroitus poikkeaa merkittävästi jääkiekkoluistinten teroituksesta. Taitoluistinten luistinterässä on ns. kärkipiikit ja urateroitus. Kärkipiikkejä tarvitaan hypyissä ja pirueteissa. Lisäksi uraterä mahdollistaa kaariluistelun ja helpottaa kääntymistä. Teriä ei siis kannata pilata väärällä teroitustekniikalla!

Taitoluistimet kannattaa aina teroituttaa asiantuntijoilla. Suojellaksesi luistimiasi,ethän vie niitä teroitettavaksi pikasuutariin. Alalla on erityisesti taitoluistimien teroitukseen erikoistuneita teroittajia ja myös jotkut taitoluistimien myyjinä toimivat erikoisliikkeet tarjoavat tätä palvelua.

Myös seurallamme on ProSharpin teroituskone taitoluistinten teroitukseen. Se mahdollistaa urateroituksen millä urasyvyydellä tahansa.

Teroitustyöstä veloitettavat maksut käytetään teroituskoneen huollon kattamiseksi.

Teroitusmaksu kaudella 2023 - 2024 on 10 €.

Kun jätät luistimet teroitukseen, toimi näin: Toimita teroitettavat luistimet KTL:n Kouvolan pukuhuoneessa olevan keskinaulakon päälle. Kirjoita niihin NIMESI ja yhteystietosi (valmiita lappusia seinällä olevan punaisen postilaatikon taskussa). Kun luistimesi on teroitettu, laittaa teroittaja laskun luistimeesi  ja palauttaa samaan paikkaan keskinaulakon päälle.

Teroittajien yhteystiedot!