Kilpaileminen

Kilpailuiden järjestäminen ja omien luistelijoidemme osallistuminen muiden seurojen  kutsukilpailuihin ja STLL:n alaisiin kilpailuihin on tärkeä osa toimintaamme.

Taitoluistelijan tie kilpaurheilijaksi

Luistelukoululainen voi valmentajan suosituksella edetä seuran kehitys- ja kilparyhmiin. Kehitys- ja kilparyhmissä harjoitellaan jo useita kertoja viikossa jäällä, jonka lisäksi luistelijoiden arkeen sisältyy useimmiten myös fyysistä lajiominaisuutta kehittävää monipuolista oheisharjoittelua.

Kilpaluistelijat harjoittelevat määrätietoisesti kilpailuohjelmiensa hyppyjä, piruetteja, askeleita ja liukuja oman sarjansa kilpailuja varten. Kilpailevien luistelijoiden tavoitteena on osallistua kauden aikana myös kansainvälisiin kilpailuihin joko kotimaassa tai ulkomailla, mahdollisuuksien mukaan. SM-tasolla menestyäkseen kilpailevan luistelijan viikkoon kuuluu tyypillisesti useita harjoituskertoja päivässä, ja jääharjoittelun lisäksi tehdään monipuolista, ympärivuotista oheisharjoittelua.

Luistelijoiden, jotka eivät halua tai jaksa harjoitella niin intensiivisesti ja monena päivänä viikossa, on myös mahdollista kilpailla taitajat-sarjoissa. Taitajissa voi kilpailla myös luistelija, jonka taitotaso ei vielä ylempiin sarjoihin yllä. Taitajissa ei ole varsinaisia taitotasovaatimuksia.